Neurje z nalivi: Kot na sodni dan po velikem delu države

Foto: Luka Novak Poplave Domžale Foto: Luka Novak Poplave Domžale Foto: Luka Novak Poplave Domžale Foto: Luka Novak Poplave Domžale
Zvečer in v prvem delu noči so se padavine razširile nad večji del Slovenije. Tudi nevihte so divjale.
Oglej si celoten članek

"Poletni tip neviht je danes zvečer. Nalivi in precej strel tudi v tla. Domača postaja južno od Kranja je v pol ure izmerila 30 mm padavin. Krajevno v centu neviht ponekod še precej več. Na postaji v Krajinskem parku Goričko je bil zvečer izjemen naliv, v le pol ure je nalilo 52 mm dežja, kar je več kot 100-letna povratna doba. Tudi za Bežigradom v 10 min 25 mm in naliv s povratno dobo 25 let," je na Twitterju zapisal meteorolog z agencije za okolje Blaž Šter.

Eden od bralcev nam je posredoval tudi posnetek poplavljene Drenikove ulice v Ljubljani. Avti se poplavljenemu delu vozišča izogibajo kar z vožnjo po pločniku. Poplavljen je tudi podvoz na Dunajski cesti. 

V nadaljevanju naštevamo intervencije gasilcev, ki so jih zabeležili na intervencijski številki uprave za zaščito in reševanje.

  • Občino Beltinci je zajelo močno neurje z nalivi. Gasilci PGD Beltinci so prečrpali meteorno iz 4 stanovanjskih objektov.
  • Močno neurje je zajelo občino Cankova. Strela je udarila v drevo. Požar so pogasili gasilci PGD Gerlinci.
  • Ob 17.54 se je v Celju na železniško progo Celje - Žalec podrlo drevo. Vzdrževalci Slovenskih železnic bodo drevo odstranili s tirov. Poplavilo je prostore gasilskega doma PGD Ostrožno v Celju.
  • Ob 18.22 je občino Laško zajelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Podrta drevesa čez cesto, poplavljena hiša in poškodovana lokalna cesta. Poplavljena lokalna cesta v Rifengozdu in podvoz v Laškem pri pivovarni. Posredujejo gasilci PGD Laško.
  • Močno neurje je zajelo občino Lendava. Gasilci PGD Lendava prečrpavajo vodo iz DOŠ 1 v Lendavi.
  • Močno neurje je zajelo občino Ljutomer. Gasilci PGD Ljutomer, PGD Gresovščak, PGD Radomerje in PGD Spodnji Kamenščak prečrpavajo meteorno vodo.
  • Močno neurje je zajelo občino Murska Sobota. Gasilci PGD Murska Sobota in PGD Pušča so prečrpali vodo iz več stanovanjskih objektov.
  • V naselju Odranci je bilo v neurju močno poškodovano ostrešje stanovanjske hiše. Posredujejo gasilci PGD Odranci. Obveščena je Civilna zaščita občine Odranci.
  • Močno neurje je zajelo občino Puconci. Meteorna voda je zalila kletne prostore OŠ Puconci in dve stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Vaneča, Gorica in PGD Puconci.
  • Močno neurje je zajelo občino Rogašovci. Posredovali so gasilci PGD Rogašovci.

 

* Fotografije so simbolične.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 06:39 30. September 2021.

    Tudi narava počisti nesnago kijo ustvarjajo rdeči troti.

  • 04:41 30. September 2021.

    Ja včeraj je anticepilce pralo tako ali drugače

  • 02:52 30. September 2021.

    kaj a Zaplano ni zalilo'?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.