Neusklajena na vlado

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Kaj menite o tem, da bi celotemu gospodinjstvu odklopili internet, če bi en njegov član nedovoljeno snel vsebine s spleta?
Oglej si celoten članek

Vlada bo že prihodnji teden na svoji seji obravnavala pokojninsko reformo, čeprav še ni usklajena s sindikati. Lučka Böhm iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije je povedala, da so se v vladi tako odločili zaradi rokovnika državnega zbora (DZ), ki pravi, da mora biti pred obravnavo v DZ opravljena enomesečna splošna razprava. Sindikati bodo vztrajali, da se morajo pogajanja končati pred prvo obravnavo v DZ. Minister Andrej Vizjak jim je obljubil, da bodo dogovorjeno dodali z amandmaji. Do zdaj naj bi že dorekli pogoje upokojevanja, trenutno pa govorijo o upokojevanju starejših brezposelnih.

Na ministrstvu pa so včeraj še posebno opozorili, da se bodo lahko vsi, ki bodo do 1. januarja že izpolnili pogoje za upokojitev po trenutno veljavnem zakonu, pod trenutno veljavnimi pogoji tudi upokojili. V pokoj zdaj namreč hitijo tudi tisti, ki bi še želeli delati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.