Nevarni copatki

Foto: Žurnal24
C&A je zaradi vsebnosti kroma odpoklical 20 tisoč parov usnjenih čeveljcev, ki so jih prodajali tudi v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

"Zelo obžalujemo, da je bil omenjeni izdelek v prodaji, in se našim strankam iskreno opravičujemo," je povedal Thorsten Rolfes, predstavnik podjetja C&A za Evropo.

Podjetje je zaradi vsebnosti kroma, ki lahko povzroča alergijo, sodi pa tudi med rakotvorne snovi, odpoklicalo 20 tisoč parov copatov, od tega slabo tretjino v Nemčiji. Na voljo so bili od septembra 2010, v Sloveniji pa so prodali 104 pare.

Iz podjetja so sporočili, da so pred dobavo copati prestali teste kakovosti. "Iz tega zato izhaja, da je krom nastal z oksidacijo šele po vseh preizkusih. Tega ni bilo mogoče predvideti," so zapisali na spletni strani C&A. 

Pri obdelavi usnja (strjenju) se po pojasnilih Zveze potrošnikov Slovenije uporabljajo soli kroma (III), ki so lahko onesnažene s kromom (VI), lahko pa kromove soli v procesu proizvodnje oksidirajo v krom (VI).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.