Nevarno kratkočasenje v večkilometski koloni

Foto: bralka
Foto: bralka
Zaradi vračanja turistov z dopusta so zastoji najdaljši pred predorom Karavanke na gorenjski avtocesti. Zaradi nesreče je oviran promet na Primorki, pred mejnimi prehodi pa je skoraj povsod potrebno čakati vsaj 15 minut.
Oglej si celoten članek

Po pričakovanjih so na gorenjski avtocesti med priključkom Lesce in predorom Karavanke proti Avstriji zastoji, dolgi kar 14 kilometrov.

PREBERITE ŠE:

Zelo verjetno bo podobno tudi jutri, saj se mnogi zaradi bližajočega šolskega leta že vračajo z dopusta na Jadranu. Kolona pred predorom ob vstopu v našo državo je dolga okoli osem kilometrov.

Na prometno-informacijskem centru voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori priporočamo izvoz Lesce, proti Avstriji pa prelaze Ljubelj, Korensko Sedlo in Rateče.

Bistveno bolje ne bo pred letom 2023, ko načrtujejo izgradnjo druge cevi tunela Karavanke.

Gneča, zastoji je na cestah Koper - Šmarje - Dragonja in v obe smeri Izola - Portorož - Sečovlje.

Čakanje pred mejo

Čakalne dobe na mejnih prehodih za osebna vozila pri izstopu so:

- Gruškovje 15 minut, Sečovlje 1 ura, Dragonja 1 ura in 30 minut, Starod 20 minut, Jelšane 15 minut;
- pri vstopu Gruškovje 1 ura, Sečovlje 1 ura, Dragonja 40 minut



Daljši zastoji so tudi na Hrvaškem v smeri proti Sloveniji.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.