Nevarno zaradi tatvin

Foto: Suzana Kos Uničenje v Piranu Foto: Suzana Kos Uničenje v Piranu
V Piranu se je izjemno povečalo število kraj pokrovov jaškov in podobnega. Poškodovan drog javne razsvetljave je lahko smrtno nevaren.
Oglej si celoten članek

Občina Piran ugotavlja, da se je v zadnjem letu izredno povečalo število kraj elementov urbane opreme na trgih, sprehajalnih poteh in drugih javnih površinah na območju piranske občine.

„Na udaru nepridipravov so predvsem litoželezni pokrovi kanalizacijskih jaškov, rešetke meteornih kanalizacij, različni bronasti elementi urbane opreme (elementi pitnikov, okrasni elementi) in drogovi ter deli drogov javne razsvetljave. Kraje predstavljajo splošno nevarnost za morebitne poškodbe mimoidočih in otrok, saj v primeru kraje pokrovov elektroinštalacij na javni razsvetljavi izpostavljena elektoinštalacija (žice) predstavlja nevarnost električnega udara, v primeru kraje jaškov pa nevarnost poškodb pri padcih,“ opozarjajo na piranski občini.

Pred leti se je že zgodilo, da je zaradi poškodovanega droga javne razsvetljave v Portorožu zaradi udara elektrike, ker inštalacije niso bile zavarovane, umrl moški.

Na pomoč občani

„Ker se kraje elementov urbane opreme kljub prijavi na Policijski postaji Piran nadaljujejo, pozivamo vse krajanke in krajane, da v primeru, da zaznajo kaj sumljivega, o tem nemudoma obvestijo Policijsko postajo na telefonsko številko 05 617 16 00 ali redarsko službo (080 10 55),“ pozivajo z občine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:55 6. Februar 2013.

    zanimivo da sem ravno danes na avstrijskem radiu Antenne poslušal da je stopnja kriminala v Avstriji upadla in da je …

  • 18:45 6. Februar 2013.

    izgleda da "neznani storilci" pripravljajo drog za njihovega dragega rojaka iz južnih krajev Slovenije

  • 18:18 6. Februar 2013.

    no, zic, naj ti povem, , da imajo določene skupine pravo mrežo "dobaviteljev" , zbirna mesta so točno določena... roba …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.