Nevarnost plazov v gorah velika

Foto: GRZS
Foto: GRZS
Pazljivo v gorah. V soboto je na Ojstrici plaz zasul plezalca, ki sta se na srečo rešila sama.
Oglej si celoten članek

Kot smo poročali, sta v soboto okrog poldneva dva plezalca poklicala na številko 112 in dejala, da ju je odnesel plaz v vzhodni steni Ojstrice. Rešila sta se sama, a zaradi poškodb nista mogla sestopiti.

Poškodovanca je v celjsko bolnišnico prepeljal helikopter slovenske vojske.

Previdno v gorah

Da se kaj podobnega ne bi zgodilo tudi vam, je bolje da se v naslednjih dneh ne odpravljate v gore. Tako Agencija RS za okolje kot gorski reševalci namreč obiskovalce visokogorja opozarjajo, da je v gorah še vedno znatna nevarnost snežnih plazov, še posebej na mestih z napihanim snegom, ki se lahko ob dodatni obremenitvi splazi. Prav tako obstaja velika nevarnost rušitev opasti, ki jih je gradil veter na grebenih in vrhovih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.