Neverjetno: Ukradli avtobus, se z njim vozili, nato pa zažgali

Foto: Facebook/Marko Soršak
Foto: Facebook/Marko Soršak
Župan delil fotografije povsem uničenega avtobusa.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek nekaj polnočjo so nepridipravi izpred osnovne šole v Hočah ukradli linijski avtobus podjetja Arriva Slovenija. Vozilo so zagnali in se z njim vozili po občini. Za tem so ga pri gromoznici še zažgali, je preko Facebooka sporočil župan Občine Hoče – Slivnica Marko Soršak, ki je delil fotografije povsem uničenega avtobusa. 

xxx

Po prvih zbranih obvestilih je nastalo za okoli 150.000 evrov škode, so sporočili s PU Maribor, kjer so danes pojasnili, da so bili o dogodku obveščeni včeraj zjutraj ob 6.uri.

V požaru ni bil nihče poškodovan. Policisti zbirajo dokaze o vzroku požara, o poteku dejanja in neznanih storilcih kaznivega dejanja povzročitve požara in velike tatvine. "Za kaznivo dejanje velike tatvine je predpisana kazen zapora do petih let zapora," je povedal Matej Harb z mariborske policijske uprave. Po njegovih besedah naj bi bilo storilcev več. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 11:27 31. Avgust 2023.

    Ja da ni kamer na vsakem vogalu , jih pa ne bi našli. Policija bo prekontrolirala vse dogajanje pred pred …

  • 16:59 30. Avgust 2023.

    Prej, ko so bile policijske postaje v vsaki večji vasi, miličniške patrole na ulicah, znane barabe pa preštete, je bil …

  • 16:26 30. Avgust 2023.

    Torej ni problem kriminala samo na Dolenskem ,Gorenjskem ,Goriškem ...problem je policija .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.