Danes mrzlo kot pozimi, tako vreme kaže za naprej

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Današnje temperature so bile daleč pod povprečjem za ta letni čas.
Oglej si celoten članek

Zbudili smo se v mrzlo jutro, s temperaturami daleč pod povprečjem za ta čas. Na Babnem Polju, ki ga imenujemo tudi slovenska Sibirija, saj je najhladnejši naseljen kraj v Sloveniji, so danes zjutraj namerili komaj 2,9 stopinje Celzija. 

Le okoli štiri stopinje Celzija je živo srebro pokazalo v Iskrbi pri Kočevju, na Jezerskem in v Novi vasi na Blokah.

Vremenoslovci za danes dopoldne napovedujejo precej jasno vreme, popoldne pa se bo oblačnost postopno povečala. "Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

Ponoči bo večinoma oblačno, pade lahko kakšna kaplja dežja. "Jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 18 stopinj Celzija," napovedujejo pri Arsu.

Napoved Srednjeročna napoved: Takšno bo vreme po 20. juliju

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. "Popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale krajevne plohe in posamezne nevihte," še pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 stopinj Celzija."

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami.

V nedeljo bo več sončnega vremena, popoldne pa bo v notranjosti Slovenije še nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

"Nad Alpami je šibko območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "V višinah priteka k nam od severozahoda nekoliko toplejši in občasno bolj vlažen zrak."

Od 14. do 19. julija 2019

Nad srednjo in južno Evropo bo območje enakomernega zračnega tlaka. "V višinah bo prevladoval severozahodni zračni tok, s katerim bo predvsem v drugi polovici obdobja pritekal bolj vlažen zrak," pišejo pri Arsu.

Pretresljivi posnetki Padala toča v velikosti pomaranče: 18 poškodovanih

Vreme V neurju s točo šest smrtnih žrtev med turisti

Od nedelje do torka bo dokaj sončno, popoldne bo v notranjosti Slovenije nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht. "Od srede do petka bo več spremenljive oblačnosti, povsod po Sloveniji se bo verjetnost za popoldanske plohe in nevihte povečala," še napovedujejo pri Arsu. "Vročine ne bo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 25, na Primorskem do 28 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.