Nevihte zagodle Korošcem

Foto: Žurnal24 Reke so sicer narasle, a na srečo ne čez kritično mejo in zato niso poplavljale.
Nočne nevihte so povzročile nekaj nevšečnosti na Koroškem, na Gorenjskem pa so imeli zaradi dežja težave planinci.
Oglej si celoten članek

Nekaj pred sedmo uro zvečer je v naselju Ob Suhi na Ravnah na Koroškem zaradi obilnih padavin voda zamašila odtočni kanal, voda je zato začela odtekati v kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci so izčrpali vodo, komunalna služba pa je odmašila kanal, sporočajo iz uprave za zaščito in reševanje.

V Šentanelu v občini Prevalje se je nekaj po 20. uri zaradi narasle vode, ki je nosila tudi naplavine, vse skupaj zagozdilo pod mostom, zato je poplavilo lokalno cesto. Gasilci so naplavine že odstranili.

Na Gorenjskem sta predvsem zaradi teme in močnega dežja obtičala dva nemška planinca. Gorski reševalci so ju rešili nepoškodovana, a premražena.

Dobra novica je, da le še tu in tam po Sloveniji dežuje. Popoldne bo po napovedih Agencije RS za okolje povsod ponehalo in jutri bo znova poletje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.