Nevihte že zajele državo, tako se bodo pomikale

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Meteorologi svarijo pred močnejšimi nalivi s točo.
Oglej si celoten članek

Dopoldanske krajevne padavine in nevihte iz zahodnih krajev se bodo popoldne razširile proti vzhodu. Možni bodo krajevni nalivi in močni sunki vetra. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso).

Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 26, na vzhodu do 29 stopinj Celzija.

Arso opozarja, da bodo po celotni državi ob prehodu vremenske fronte možni tudi močnejši nalivi s točo, močnejši piš vetra in udari strel. 

xxx

V zaledju goriške regije se še naprej tvorijo nevihte, ki potujejo v smeri severovzhoda, svarijo meteorologi portala Neurje.si.

Obeti

Nad zahodno in srednjo Evropo je ciklonsko območje. Hladna fronta je zajela območje Alp in bo danes popoldne prešla tudi Slovenijo. Za njo bo k nam v višinah pritekal hladnejši zrak.

V petek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami in nevihtami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Temperature bodo še nižje. Jutranje temperature bodo od 11 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 17 do 23, na Goriškem in ob morju okoli 25 stopinj Celzija.

V soboto in v nedeljo bo dopoldne večinoma sončno, popoldne pa bodo še nastajale krajevne plohe ali nevihte.

Ozračje bo ostalo precej nestanovitno tudi v naslednjem tednu. Najprej bo naše kraje dosegla toplejša zračna masa, vendar bo nad Zahodno Evropo medtem nastajalo nova ciklonska območja, ki bodo v drugi polovici naslednjega tedna vplivala na vreme pri nas.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.