Neža stabilna, diha popolnoma samostojno

Foto: Z. A.
Foto: Z. A.
Starša dveletne Neže sta sporočila, da deklica v Padovi prejema ustrezna zdravila, ki so ji končno olajšala počutje in hkrati omogočila nadaljnje zdravljenje. Neža je stabilna in se dobro počuti, popolnoma samostojno diha brez respiratorja, osebje pa ji omogoča nujno potreben mir in počitek, še sporočata starša.
Oglej si celoten članek

"Starša tako veva, da sva naredila vse, kar je v najini moči, in Neži omogočila, da se dalje bori za življenje. Nežino stanje je kompleksno in rezultatov ni mogoče napovedovati čez noč," sta sporočila Zala in Matej Arnolj, ki sta pred desetimi dnevi iz ljubljanskega UKC odpeljala svojo dveletno Nežo, za katero so zdravniki v Ljubljani napovedali, da bo po odklopu iz zunajtelesnega krvnega obvoda konec septembra, umrla.

Strah se je razblinil

V Padovi so zdravniki ugotovili, da je Neža sposobna nadaljnjega zdravljenja, staršema pa so se, kot pravita, v desetih dnevih v Padovi razjasnile tudi njune misli. "Strah, kako se bomo znašli v novem okolju in kako se bomo sporazumevali ter kako nama bodo pojasnjevali Nežino stanje, se je v tem času razblinil," pravita starša, ki sta Neži v Padovo odpeljala na lastno odgovornost.

Novo upanje

Foto: Saša Despot Zala Arnolj Z zdravniki in osebjem v Padovi se sporazumevajo v angleščini, angleško znajo tudi  klovni, ki Nežo vsak dan obiskujejo v sobi. "Ob tem želiva deliti tudi najino veselje ob trenutku, ko je Neža včeraj z učkami spremljala rdeč balon v obliki srčka, ki sta ji ga podarila klovna. Vsaka najmanjša malenkost v zvezi z Nežo nama tako vliva novo upanje in novo veselje."

Zahvala za pomoč

Starša se zahvaljujeta vsem, ki so jima pomagali pri iskanju možnosti za zdravljenje Neže v tujini, komuniciranju z osebjem bolnišnice v Padovi, iskanju nastanitve zanju v Padovi, predvsem pa vsem, ki Neži namenjate dobre misli in molitve ter vsem, ki organizirajo akcijo zbiranja podpore in donirali za kritje stroškov Nežinega zdravljenja.

Če bi tudi vi radi donirali denarna sredstva, lahko to še vedno storite.

To so podatki:

Koda namena: CHAR; Namen plačila: DONACIJA ZA ZDRAVLJENJE NEŽE; BIC banke prejemnika: SKBASI2X; IBAN prejemnika: SI56 0312 6100 1013 606; Referenca: SI00 201600; Ime in naslov prejemnika: NEŽA ARNOLJ, TENETIŠE 84A, 4204 GOLNIK

sergeja.hadner@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 16:25 28. November 2016.

    Kućan,Tuerk,zdravljeni v tujini,pa nobenega zbiranja denarja za zdravljenje ali pot,posebni prostori na UKC-ju za nekdanje člane KP,UDBE,ki danes še vedno …

  • 16:15 28. November 2016.

    Dr.Kenda politik,ki je podpiral kriminalca na Magistratu za predsednika PS,za otroke ima svoje podanike,ki bi odrezali nogico malemu Reneju,malo Nežo …

  • 14:34 28. November 2016.

    Razen nekaj spotovanih izjem, so v veliki večini naši tako imenovani doktorji, le dobri ranocelniki, ali in padarji, ki se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.