Nezakonito prodajal cigarete, tobak in viagro

Foto: Finančna uprava RS
Foto: Finančna uprava RS
Pri 51-letniku je finančna uprava zasegla večjo količino cigaret, tobaka in viagre, ki jih je obdolženec nezakonito prodajal.
Oglej si celoten članek

V začetku septembra so finančni preiskovalci mariborskega finančnega urada na območju Pobrežja ugotovili, da je 51-letnik na dvorišču svojega doma brez prijavljene dejavnosti prodal 24-letniku iz Gornje Radgone štiri zavoje cigaret (800 kosov). Nekateri zavoji so imeli trošarinsko znamko Bosne in Hercegovine, nekatere pa so bili celo brez oznak.

V kasnejši hišni preiskavi 51-letnikovega doma so ugotovili, da je skladiščil veliko količino tobačnih izdelkov in farmacevtskih izdelkov za zdravljenje erektilne disfunkcije: 1132 zavojev cigaret (226.400 cigaret), 10,4 kilograma drobno rezanega tobaka, 172 tablet viagre in devet vrečk gela kamagra.

"Eno večjih nezakonitih skladišč tobačnih izdelkov v Sloveniji"

"Gre za odkritje enega večjih nezakonitih skladišč tobačnih izdelkov v Sloveniji," dodajajo na finančni upravi, kjer ocenjujejo, da je bila država na ta račun - skupno prikrajšanje dajatev (uvozne dajatve, DDV) - prikrajšana za več kot 33.000 evrov. Finančni urad bo zoper obdolženca podal obdolžilni predlog na Okrožno sodišče Maribor zaradi kršitev carinskih predpisov in zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.