Neznanca otroka pred šolo nagovorila in mu ponujala čokolado

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Policija zbira informacije o moških, ki sta pred šolo v Slovenj Gradcu nagovorila učenca.
Oglej si celoten članek

Policisti so v ponedeljek dobili obvestilo, da sta pred II. Osnovno šolo v Slovenj Gradcu moška iz modrega kombija nagovorila učenca in mu ponudila čokolado. Po doslej zbranih podatkih sta starejša moška bila v modrem kombiju, najverjetneje znamke Mercedes vito starejše izvedbe, ki je imel tuje registrske številke.

Na policiji zagotavljajo, da se v vseh takšnih primerih takoj ustrezno odzovejo, zberejo prve informacije in zadevo spremljajo predvsem v smeri identifikacije neznancev in ugotavljanja namena. "Tako je tudi v tem primeru," so navedli na policijski upravi.

Staršem svetujejo, da naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah in naj jih opozorijo, da naj ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril od neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam ne glede na obljube.

Otrokom naj pojasnijo tudi, da naj si poskušajo v takšnih primerih zapomniti čim več podrobnosti o vozilu in osebah in naj pristopijo do najbližje odrasle osebe ter povedo, kaj se jim je zgodilo. O zadevi naj obvestijo starše in policiste.

Obvestilo o dogodku pred II. Osnovno šolo Slovenj Gradec je danes na spletni strani objavila tudi Mestna občina Slovenj Gradec. Ta med drugim dodaja, da tudi šole obveščajo starše, naj se o pravilnem ravnanju v takšnih situacijah pogovorijo z otrokom. Po navedbah občine bodo policisti v prihodnjih dneh poostrili nadzor v okolici vseh osnovnih šol v občini, tam bodo tudi občinski redarji.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:49 15. November 2022.

    Naj povprašajo na ProPlus tam, nonstop ponujajo Kinder izdelke. Morda so iz bednega oglaševanje prešli v neposredno ponudbo..Firma Čakarmiš in …

  • 17:27 15. November 2022.

    Kaj policije nihče ne povabi v kombi ? Vse skupaj je natega v stilu Tik-Tok ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.