Neznanci popisali postavitveni prostor za spomenik vsem žrtvam vojn

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Neznanci so ponoči oskrunili postavitveni prostor za spomenik vsem žrtvam vojn v središču Ljubljane.
Oglej si celoten članek

Narisali so kljukasti križ in na steno napisali  "Nehajte se že igrati partizane in domobrane". Policija je bila o dogodku obveščena danes zjutraj, dejanje obravnava kot prekršek in še zbira obvestila, so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana.

Postavitveni prostor za spomenik vsem žrtvam vojn so ob prisotnosti visokih državnih predstavnikov odprli sredi junija. Postavitev spomenika, ki bo stal na Kongresnem trgu v Ljubljani, je predvidena za prihodnje leto.

Spomenik bosta sestavljala dva stebra, ki bosta povezana v temelju in naj bi prikazovala enotnost v dvojnosti.

Spomenik je leta 2013 v spomin na padle v vojnah in vse, ki so bili zaradi njih kakor koli prizadeti, naročilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Študije spomenika so bile umeščene ob Šubičevo cesto v os Parka Zvezda, na t. i. Južni trg.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.