Neznanci porisali hišo predsednika ustavnega sodišča

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Neznanci so na hišo predsednika ustavnega sodišča Ernesta Petriča ponoči narisali črne pesti. Petrič je potrdil, da so neznanci na njegovo hišo narisali "neke črne znake", vzroke za to pa Petrič vidi v nedavni odločitvi ustavnega sodišča o referendumski pobudi o zakonih o slabi banki in holdingu.
Oglej si celoten članek

"Drugega vzroka ne vidim, to ni bilo navadno pobalinstvo," je dejal Ernest Petrič za spletni portal Planet Siol. Dodal je, da je to po njegovem mnenju svojevrsten dokaz vzdušja, v katerem smo, o dogodku pa je že obvestil policijo.

Petrič je sicer v današnjem pogovoru za Televizijo Slovenija dejal, da ga kritike na račun ustavnega sodišča po zavrnitvi referendumske pobude o omenjenih zakonih sicer nekoliko osebno prizadenejo, po drugi strani pa ustavno sodišče ni zgolj tarča kritik, temveč tudi pohval nekaterih pravnikov. "Morali se bomo navaditi spoštovati določene institucije," je poudaril Petrič.

"Slovenska ustava je dobra in moderna"

Na načelni ravni je sicer slovenska ustava po njegovem mnenju dobra in moderna, čeprav je "včasih ne upoštevamo preveč". "Spustili smo se na neko pot, ki nas pelje proč od ustavnih načel," je poudaril Petrič.

Pojasnil je, da pri odločanju o referendumski pobudi o omenjenih zakonih ustavnih sodnikov ni zanimalo, "katera vlada je", vendar pa je njega zanimalo tudi, ali je vredno zrušiti vlado in hkrati rušiti tudi državo. "Vlade me ne zanimajo. Vlade so in gredo. Zanima me moja država," je poudaril. Vznemirilo ga je sicer dejstvo, da naj bi proti odločitvi ustavnega sodišča protestirali tudi študentje prava. "To je nevarna pot. Če se študente prava vzgaja v tej miselnosti, potem se nam obetajo slabi časi," je še dodal.

Kocke v hišo Pelka

So pa v noči na torek v hišo Saša Pelka, direktorja in lastnika podjetja Mediasplet d. o. o., nekdanjega člana stranke AS in pozneje člana Zares, po pisanju medijev enega izmed glavnih "hujskačev" ter organizatorjev tako imenovane mariborske vstaje, prileteli dve granitni kocki.

Pelko je na strani Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora na Facebooku zapisal: "Javnosti sporočam, da je neznanec v noči iz ponedeljka, 24. 12. 2012, na torek, 25. 12. 2012, v hišo, kjer živim, vrgel dve granitni kocki – z očitnim namenom groziti meni in moji družini. Na božični večer sem se pozno ponoči, približno ob 2. uri zjutraj, vrnil domov, pol ure zatem pa je neznanec vrgel granitni kocki v okno v pritličju hiše. Ko sem pogledal, kaj se je zgodilo, sem opazil razbito okno in dve granitni kocki pred vhodom v hišo. Na granitnih kockah sta bili napisani naslednji sporočili: PELKO, GOTOF SI in PELKO = _ _ _ _ F, … DRUŽINA?"

O dogodku je obvestil tudi policijo, ki je opravila pregled dogodka, granitni kocki pa zasegla kot dokazno gradivo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 07:35 28. December 2012.

    Da se razumemo, ne odobravam kock in packanja po zidovih različnih politikov, ampa imam občutek da se z temi posameznimi …

  • 19:07 27. December 2012.

    SMRT FAŠIZMU, SVOBODA NARODU !!!

  • 14:58 27. December 2012.

    in kaj ma to veze ker urac ga je potrdu? važn je, kakšne strela zdej, ko je na funkciji! veleum …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.