Neznani donator Strojanovim plačal elektriko

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Strojanovi so spet priključeni na električno omrežje. Neznani donator jim je namreč plačal za okrog šest tisoč evrov dolga.
Oglej si celoten članek

Neznani donator je Strojanovim plačal elektriko, je poročal Svet na Kanalu A.

Strojanovi so namreč ostali brez elektrike, saj je okoljsko ministrstvo prenehalo plačevati račune, tega pa Strojanovi niso vedeli.

"Nihče nas ni obvestil. Če bi vedeli, bi jo plačevali, tako kot plačujemo vodo," je za zurnal24.si v sredo povedal Rajko Strojan in dodal, da se zaradi odklopljene elektrike za zdaj še ne nameravajo seliti v Ambrus: "Tako ali tako ni razlike, ali smo v šotorih tukaj ali tam."

Na ministrstvu pravijo, da so odvetniški družbi Čeferin posredovali dopis, "da morajo solastniki Strojan, glede na to, da so na podlagi pravnomočnega sklepa o vpisu nepremičnin postali lastniki nepremičnin v Rojah, urediti prenos merilnega mesta za električno energijo in prenos odjemnega mesta za vodo. Za vodo je bil prenos urejen, za elektriko pa ne."

Po besedah Aleksandra Čeferina je bila med MOP in Strojanovimi glede plačevanja elektrike podpisana zgolj menjalna pogodba, ker je bil tak dogovor ob podpisu. "Lahko pa rečem, da o elektriki ni bilo govora, saj je popolnoma jasno, da elektriko plačuje tisti, ki jo porablja. Strojanovi nimajo prav nobenega pravno relevantnega razloga, da elektrike ne plačujejo. Situacija je enaka, kot če vi ali jaz ne bi plačevala elektrike in bi to zahtevala od države. To je nesmisel."

Opomba: zaradi neprimernih komentarjev smo komentiranje onemogočili.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.