Tale prekrškar je nasmejal celo policiste, globe ne bo dobil

Foto: PU Kranj
Foto: PU Kranj
Tovrstni primeri niso pogosti.
Oglej si celoten članek

Prometna signalizacija voznike obvešča o nevarnostih na cestah in objektih na njih, informira o poteku prometne poti ter predpisuje ravnanja in omejitve. Kranjski policisti so prejeli fotografijo porisanega znaka, ki sicer že sam prepoveduje promet v obeh smereh, a se je neznani avtor odločil to še napisati z besedami, ki še posebej apelirajo na turiste.

Kje znak natanko stoji, ni znano. ''Fotografijo smo prejeli po naključju, "avtor" ni znan,'' so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Za tovrstno početje je predvidena globa

''Stop za avtomobile. Konec ceste. Google se moti,'' je med drugim zapisano na znaku.

Sankcija in vrsta postopka v tem primeru je odvisna od okoliščin. Zakon predpostavlja, da kdor piše, riše ali ravna v nasprotju z namenom uporabe javne naprave, v tem primeru prometnega znaka, se kaznuje z globo 208.65 evrov. Če bi bila z dejanjem posameznika prometna signalizacija spremenjena ali zakrita ali bi na primer zavedla udeleženca v prometu, se kršitelj kaznuje z globo 1.000 evrov.

V kolikor pa bi zaradi dejanja prišlo do ogrožanja, povzročitve nevarnosti ali poškodovanja, bi tako dejanje policija obravnavala kot kaznivo dejanje, so še pojasnili na PU Kranj. Kot so še dodali, tovrstni primeri niso pogosti.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:13 19. Avgust 2022.

    ja, to pa verjamem, da je nasmejal policaje ... vici o policajih ne obstajajo, vse je res ... to ni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.