Ni ga več, a se vrne

Foto: Žurnal24 Od dvigala, ki se bo po napovedih selil pred Pomorski muzej, je ostal samo še mo
Pristaniško dvigalo. Prestavljeno bo pred Pomorski muzej.
Oglej si celoten članek

“Našli smo rešitev, ki je verjetno zadovoljiva za vse. Dvigalo se bo po dozdajšnjih dogovorih preselilo na drugo stran piranskega mandrača, ob mali pomolček pred Pomorskim muzejem, kamor po svoje tudi spada,” je po njegovi odstranitvi izpred Tartinijevega gledališča dejal podžupan Gašpar Gašpar Mišič.

Kot je znano, so odstranitvi (to predvideva obnova ribiškega dela piranskega mandrača, ki je v polnem zamahu) nekateri ribiči ostro nasprotovali. Napovedovali so, da se bodo nanj priklenili, a so ga v torek odstranili brez incidenta. Kot je povedal Ivan Bakič, pooblaščenec investitorja z Okolja Piran, je pod ključem in na varnem. Je tehnična dediščina. Na novi lokaciji bo lahko v funkciji, vendar pa ob njem ne bo mogoče popravljati plovil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.