Ni izginila končna različica sodbe

Foto: Žurnal24 ''Ni podlage za začetek morebitnega kazenskega postopka,'' pravijo na vrhovnem s
Pravosodno ministrstvo: Razlog za izgubo dela sodbe je lahko tudi neustrezno shranjevanje.
Oglej si celoten članek

Izginula sodba. “Hujšega očitka, kot da bi vdrl v spis, si ne predstavljam,” pravi odvetnik Franci Matoz. Včeraj ga je v Ljubljani zaslišala sodnica, ki obravnava njegovo tožbo državne RTV. Matoz namreč zahteva 20 tisoč evrov, ker naj bi RTV lani marca prizadela njegovo čast, saj naj bi mu “pripisali vpletenost v vdor v sodni spis na koprskem sodišču in izginotje sodbe”.

Dobila sem informacijo, da se je zgodil vdor. Prispevek pa ni govoril o odvetniku Matozu, ampak o dogajanju na sodišču,” pa pojasnjuje avtorica domnevno spornega prispevka Evgenija Carl.

Po nadzoru, ki ga je koprskemu višjemu sodišču po odkritju domnevnega poskusa spreminjanja osnutka sodbe naložilo vrhovno sodišče, je bilo ugotovljeno, da vdora v sistem ni mogoče ne potrditi ne ovreči. “Konkretna izguba dela sodbe se je po vsej verjetnosti zodila na dokumentu, ki ni bil končna različica. Z raznimi različicami pa je verjetno delalo več uporabnikov,” pa ugotavljajo na pravosodnem ministrstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.