Ni jemala podkupnine

Iz primorske izdaje Žurnala24: Pejo Šampionka. Tožilstvo zavrglo ovadbo zaradi suma prejemanja daril proti stečajni upraviteljici.
Oglej si celoten članek

"Dokazi, da sem prejemala podkupnino, so bili neresnični. Nikoli mi ni nihče ponudil niti evra," nam je včeraj dejala Marija Magdalena Šantl, stečajna upraviteljica podjetja Pejo Šampionka. Tožilstvo je namreč zavrglo kazensko ovadbo proti njej, ki jo je zaradi suma, da naj bi od poslovneža Sebastjana Vežnaverja nezakonito sprejemala darila, vložila odvetniška družba Čeferin, ki v aferi Šampionka zastopa poslovneža Edvina Pejoviča.

Odškodnina in ovadba
Kot napoveduje Šantlova, je bila po krivem kazensko ovadena, kar je kaznivo dejanje, zato bo s svojimi odvetniki najverjetneje vložila ovadbo proti odvetniški družbi Čeferin, prav tako pa naj bi vložila tudi odškodninsko tožbo. V odvetniški družbi Čeferin odgovarjajo, da bodo v tem primeru prikazali vsa njena ravnanja in dokaze, iz katerih naj bi izhajalo, da stečajnega postopka naj ne bi vodila skrbno in gospodarno ter da so bili nekateri udeleženci v postopku privilegirani.

Podpis do konca meseca
Sicer pa je pogodba o prodaji nepremičnin Peja Šampionke zdaj usklajena z upniškim odborom, soglasje za podpis mora dati le še Okrožno sodišče v Novi Gorici. Po napovedih stečajne upraviteljice naj bi bila pogodba o prodaji podpisana do konca meseca, njena vrednost pa naj bi bila nekaj več kot polovica likvidacijske vrednosti. Spomnimo, predlog za začetek stečajnega postopka je zaradi insolventnosti vložila družba sama, celotna vrednost premoženja je bila ocenjena na sedem milijonov evrov. Na prvi dražbi nepremičnin ni bilo zanimanja, zato so prek postopka zbiranja nezavezujočih ponudb izbrali ponudnika, ki pa ga javnosti za zdaj ne želijo razkriti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.