Ni jih strah za denar

Foto: Žurnal24 V Tržiču bo ob koncu projekta več kot 50 kilometrov novih vodovodnih in kanaliza
Evropski denar. V četrtek poteče rok za izgradnjo komunalne infrastrukture, od katerega je odvisen evropski denar.
Oglej si celoten članek

Tržič. Vodstvo tržiške občine se ne boji izgube evropskih sredstev zaradi zamude pri gradnji komunalne infrastrukture. Pričakuje, da bo Evropska komisija kmalu priznala podaljšanje roka, ki sicer poteče v četrtek.

Večino prispeva EU
Vrednost projekta
. Gradnja komunalne infrastrukture bo stala 25 milijonov evrov. Obsega okrog 40 kilometrov vodovoda in 15 kilometrov kanalizacije. Občina Tržič prispeva 15 odstotkov, Evropska unija (EU) 60 odstotkov, četrtino pa država. Nova čistilna naprava je stala 5 milijonov evrov.

Zamuda je
Zamuda je, ampak zaradi tega ni nobene nevarnosti, da bi evropska sredstva izgubili. Vsaj zagotovila države so taka,” je v petek povedal direktor tržiške občinske uprave Drago Zadnikar. Tržičani zamujajo v Pristavi in na Ravnah, medtem ko “rok 30. september ne velja za izgradnjo oziroma obnovo sekundarnega vodovoda in kanalizacije, ki se gradi na vzporednih trasah projekta”, je opozoril Zadnikar.

Računajo na državo
Slovenija je že pred nekaj meseci pred Evropsko komisijo sprožila postopek za podaljšanje rokov več projektom, med njimi ržiški kanalizaciji, je dejal Zadnikar. V teh dneh naj bi se Evropska komisija in služba vlade za regionalni razvoj tudi uradno sestali na srečanju, na katerem pričakujejo dokončen dogovor in novo odločbo, s katero bo izvedbeni rok projekta prestavljen v prihodnje leto.

Zakaj zamujajo
Zadnikar je zamudo pripisal več dejavnikom: sorazmerno kratkim rokom, spremembam tras in težavam s pridobivanjem služnostnih pogodb za zemljišča, pri katerih so morali velikokrat reševati dolgoletna neurejena lastniška razmerja.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.