Ni se zgodil umor

Foto: Žurnal24 Gregor Mohar, na sredini, in Aleksander Arsenijević, desno, sta do pravnomočnost
Sodba. Sergeju Moharju 18 let, a ne za umor. Gregorju Moharju in Aleksandru Arsenijeviću pripor odpravili.
Oglej si celoten članek
Dogodek, ki je pretresel Črnomelj
Rop
. Brata Mohar sta bila prepričana, da Kobetič doma hrani veliko denarja, po pretepanju in mučenju pa naj bi jima povedal, da ima denar na banki. Storilca sta mu tako odpeljala avtomobil.

Bratoma Sergeju in Gregorju Moharju iz Semiča ter Aleksandru Arsenijeviću iz Ljubljane so včeraj na okrožnem sodišču izrekli sodbo zaradi smrti 72-letnega Franca Kobetiča iz Črnomlja, a ta po zasuku, ki se je na predlog tožilca zgodil ta teden, ni bila posledica umora.

Po novi obtožnici
Po prvi obtožnici sta bila brata Mohar obtožena umora Kobetiča na grozovit način iz koristoljubnosti, Arsenijević pa naj bi jima pomagal skrivati sledi umora. Srečko Hočevar, okrožni državni tožilec, je ta teden obtožnico spremenil, tako da je bil po njej Sergej obtožen ropa in posebno hudih telesnih poškodb, ki so povzročile smrt, Gregor ropa, Arsenijević pa skrivanja ukradenih predmetov.

"Po končanem dokaznem postopku smo ocenili, da ne gre za umor; da ga brata nista imela namena umoriti, zato da bi mu ukradla denar ali mercedesa," je povedal Hočevar.

Sodba še ni pravnomočna, so pa Gregorju Moharju in Arsenijeviću odpravili pripor; Sergej v njem ostaja zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti.

Grožnje novinarjem
Med obravnavo so bili novinarji deležni tudi groženj očeta bratov Mohar, na včerajšnjem zaključku pa je Arsenijevićeva mati novinarje snemala z mobilnim telefonom. Ko smo jo vprašali, zakaj to počne, je odgovorila: "Da vas malo zastrašim." Snemanje na sodišču brez dovoljenja je sicer prepovedano, po pritožbi novinarjev pa je Boris Kodrič, predsednik sodnega senata, njeno početje in grožnjo zapisal kot zaznamek k zapisniku z glavne obravnave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.