Ni vedel, da vozi ilegalce

Foto: PU Celje
Foto: PU Celje
48-letni voznik tovornjaka iz Makedonije je v priklopnem vozilu zaslišal ropot – izkazalo se je, da je skupaj z železom pripeljal tudi šest državljanov Afganistana.
Oglej si celoten članek

Voznik je iz Makedonije na pot krenil 3. julija. Počival je na avtocestnem počivališču v Srbiji, zato obstaja možnost, da se je šest ilegalcev brez njegove vrednosti vkrcalo na tovorno vozilo prav takrat.

V Celje je prispel naslednji dan v popoldanskih urah, kjer je vozilo parkiral. Naslednje jutro pa je v priklopnem vozilu zaslišal ropot, o čemer je obvestil predstavnike Carinske izpostave v Celju, ti pa policijo. 

Želeli so v Švico

"Makedonski voznik je v tovornem vozilu skupaj z železom nevede pripeljal šest državljanov Afganistana. Dva sta bila stara 28 let, eden 17 in trije 16. Po pridobljenih podatkih so Afganistanci do Grčije in v nadaljevanju do Srbije prispeli po različnih poteh. Vsak posameznik je za pot plačal okoli deset tisoč evrov, namenjeni pa so bili v Švico," so sporočili s Policijske uprave Celje. Do vozila makedonskega voznika naj bi jih pripeljal neznani kurdski državljan.

Vseh šest afganistanskih državljanov – ti so bili pod vročim platnom v tovornem delu vozila dva dni brez hrane in pijače – so v petek izročili hrvaškim varnostnim organom. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.