Nič več čez naselja

Foto: Žurnal24 “To je za nas zelo pomembna pridobitev,” je ob pridobitvi, ki bo omogočala prist
Letališče. Z navigacijskim sistemom manj motenj za krajane.
Oglej si celoten članek

Portorož. “Promet bomo iz naseljenega kraja preusmerili na morje, kar bo manj moteče za prebivalce,” je ob novi pridobitvi poudaril Robert Krajnc, direktor Aerodroma Portorož. Na letališče so namestili rabljen navigacijski sistem, ki je bil do zdaj na Kriški gori in bo pomagal usmerjati letala. Uporabljati ga bodo začeli 30. junija, omogočal pa bo tudi lažje pristajanje v slabih vremenskih razmerah.

Kot nam je povedal Andrej Sovinc, vodja sečoveljskega krajinskega parka, bodo nove vzletno-pristajalne procedure povečale število letal, ki bodo letela čez prvo zavarovano območje. “Če bo letališče delovalo z rednimi linijami, bo manj moteče kot zdaj, ko je največja motnja učna šola helikopterjev in letal,” je pristavil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.