"Nihče ni nedotakljiv"

Foto: Anže Petkovšek sprejem komandirjev Foto: Anže Petkovšek sprejem komandirjev Foto: Anže Petkovšek sprejem komandirjev Foto: Anže Petkovšek sprejem komandirjev Foto: Anže Petkovšek sprejem komandirjev Foto: Anže Petkovšek sprejem komandirjev Foto: Anže Petkovšek sprejem komandirjev Foto: Anže Petkovšek sprejem komandirjev Foto: Anže Petkovšek sprejem komandirjev Foto: Anže Petkovšek sprejem komandirjev Foto: Anže Petkovšek sprejem komandirjev
Policija je javnosti vrnila zaupanje v organe pregona in dokazala, da nihče ni nedotakljiv, je v nagovoru na tradicionalnem novoletnem sprejemu komandirjev policijskih postaj poudarila predsednica vlade Alenka Bratušek.
Oglej si celoten članek

Iztekajoče se leto je za policiste prineslo veliko izzivov, od protestov do zadnjih preiskav na področju korupcije in gospodarskega kriminala, je na sprejemu v Tacnu povedala premierka Alenka Bratušek.

Zaradi njihovega dela sama večkrat sliši, da se v Sloveniji "vseeno nekaj premika" in da zakoni za vse veljajo enako. Na poti boja proti korupciji in gospodarskemu kriminalu jim želi veliko uspeha. In četudi se zateguje pas, bodo, obljublja Bratuškova, poskrbeli, da bodo lahko službe, kot je policija, delovale.

"Na žalost vam danes ne morem obljubiti višjih plač, obljubim pa vam, da boste še naprej lahko delovali strokovno, brez vtikanja politike v vaše delo," je predsednica vlade dejala zbranim komandirjem policijskih postaj in direktorjem policijskih uprav.

Bratuškova je policiste pohvalila tudi zaradi še enega projekta, v katerem so se izkazali; uspešnem varovanju evropskega prvenstva v košarki. Omenila je tudi, da je prometna varnost najboljša v zadnjih 20 letih.

"Ni svetih krav"

Da policija igra veliko vlogo pri vračanju zaupanja ljudi v pravno državo, je ocenil tudi notranji minister Gregor Virant. V policiji se je izjemno intenziviral boj proti korupciji in gospodarskemu kriminalu, hkrati pa bo leto, ki prihaja, polno izzivov, saj bo treba nadaljevati začeto delo, je dodal.

"Slovenska policija je pokazala, da ima znanje in profesionalnost, da je učinkovita, se nikogar ne boji in zanjo ni svetih krav," je prepričan Virant.

Materialne razmere bodo v prihodnjem letu težke, je dodal minister, ki pa upa, da bodo v sodelovanju s finančnim ministrstvom in ob pomoči predsednice vlade poskrbeli, da bo imela policija ustrezne pogoje za delo.

Napovedi nič kaj obetavne

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je v nagovoru ugotovil, da je bilo leto 2013 eno izmed najtežjih za slovensko policijo po osamosvojitvi, a hkrati eno izmed najuspešnejših.

Kot je tudi sam dodal, se je policija spopadala z omejenimi kadrovskimi, finančnimi in materialnimi viri. Prihodnje leto bo verjetno še težje, viri bodo verjetno še bolj omejeni, kljub temu pa Veniger verjame, da bodo uresničili vse zastavljene cilje. Od komandirjev pričakuje, da bodo še naprej dobro obvladovali varnostno situacijo, od policijskih uprav pa, da bodo še naprej uspešno preiskovale najhujša kazniva dejanja.

Nacionalni preiskovalni urad bodo okrepili z izkušenimi kriminalisti in oblikovali delovne skupine za boj proti različnim kriminalnim omrežjem, "ki so ali pa še vedno obvladujejo državo na področjih bančništva, zdravstva, energetike in na preostalih področjih ter so pripomogla k temu, da se je država znašla v še večji krizi", je dodal prvi mož policije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 11:59 31. December 2013.

    KREDITNE MAPE!!!

  • 11:09 31. December 2013.

    Vrjetn maš ženo plešasto,zato se ti skoz o njej sanja!

  • 21:19 30. December 2013.

    Pardon, to ni krava, ampak vol.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.