"Nikoli ne veš, kdaj se boš znašel v podobnem položaju"

Foto: Nino Verdnik Zlatko Horvat Foto: Nino Verdnik Junak Foto: Fotosmedija Slovenija 01.07.13, junak Slovenije Andrej Murko, preprecil tragedijo pri poskus Foto: Barbara Bradač Albin Majcen (levo) iz Dornave in Tamara Janžekovič (desno) Foto: Fotosmedia Andrej Kovač Foto: Saša Despot/Žurnal24 Slovenija 05.11.2013 Enes Music lastnik gostilne in picerije Ham Ham odlocil, da
Za nami je leto rekordnega števila junaštev. Več kot 20 človekoljubnih 
posameznikov pa o svojih dejanjih enoglasno trdi: “V podobnem položaju bi vsak ravnal enako.”
Oglej si celoten članek

Policisti, gasilci, reševalci in podjetniki, ki so v ključnem trenutku prišli mimo in pomagali. Letošnje leto je postreglo z rekordnim številom nesebičnih ravnanj, ki smo jih vse leto predstavljali v sklopu Žurnalove akcije Junak Slovenije.

Junaško že četrto leto

Projekt že četrto leto zaporedoma poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije. Zmagovalca bomo med predstavljenimi kandidati razglasili marca, tudi tokrat pa bo pri izboru pomagala strokovna komisija.

Tokrat predstavljamo šest opaznejših dejanj od skupno več kot 15. Ne smemo pa pozabiti tudi na preostale: Ciril Tekavčič in Peter Rojc sta iz reke rešila moškega, ljutomerski policisti so skupaj z občanom Jankom Veršičem iz ognja pomagali ženski, gasilec Miha Tavčar je spečega moškega rešil iz gorečega avtomobila, reševalec Iztok Šarlah je pomagal utapljajočemu se dečku, Andrej Mrak je turistoma pomagal iz gorečega avtomobila, Robert Prašnikar, oskrbnik v živalskem vrtu, je pred nojem rešil mladeniča, odlikovani policist Davorin Maglica in prostovoljni gasilec Darko Hemetek s sinovoma pa so pomagali pri reševanju stanovalcev iz gorečega bloka v Domžalah. Vse zgodbe si lahko v celoti preberete na spletnih straneh Zurnal24.si/junak-slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.