Nimajo pojma, koliko stane

Foto: Žurnal24 Franc %C5%BDnidar%C5%A1i%C4%8D
Potujoči poslanci. Silva Črnugelj, Miro Petek in Franc Žnidaršič v Mehiki.
Oglej si celoten članek

Trojica poslancev – Silva Črnugelj (SD), Miro Petek (SDS) in Franc Žnidaršič (poslanska skupina nepovezanih poslancev) – je prvonovembrske praznike preživljala v Mehiki. Bili so sicer na službeni poti; v Mehiko so potovali na konferenco o manjšinah.

O dnevnicah še nič

Zgolj letalske vozovnice za vse tri so stale več kot 11 tisoč evrov. Za pet nočitev Črnugljeve in Žnidaršiča ter štiri nočitve Petka smo davkoplačevalci odšteli 819 evrov. Plačali smo jim tudi zavarovanje Coris, in sicer po 12,1 evra za Črnugljevo in Žnidaršiča ter 18,4 evra za Petka. Koliko bodo nanesle dnevnice, v parlamentu še ne vedo.

Petka in Žnidaršiča smo zato vprašali, kakšna je v času varčevanja dodana vrednost drage poti.

"Slabo oblečen"
Izgubljena prtljaga. Žnidaršiču so na poti v Mehiko izgubili prtljago. Včeraj je povedal: “Ko sem prišel dol in ni bilo kovčka, mi je bilo žal, da sem šel. Minilo me je, da bi sploh še kam šel.” Za obleke je iz svojega žepa odštel okoli 600 dolarjev, a “na konferenco sem hodil slabo oblečen”. Prtljaga se je vrnila po dveh tednih.

Ne vesta, koliko je stalo
Tako Petek kot Žnidaršič sta svoje pojasnilo začela z: “Ne vem, koliko je stalo.”

Petek je razložil, da je v Mehiko potoval na vabilo mednarodne organizacije poslancev, saj je kot predsednik odbora predstavljal slovensko ureditev manjšinske problematike in probleme slovenske manjšine v Avstriji in Italiji. Pravi, da nima slabe vesti, saj je šlo za pomembno srečanje. Takšna je tudi Žnidaršičeva ocena. Dodal je, da morajo poslanci potovati tudi zato, da vidijo, kaj se dogaja drugje, in da je bila naša delegacija majhna.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.