"Nismo eni pikzigmarji"

Foto: Žurnal24 "Dogajanje okrog Vzajemne kaže na velik klientelizem kot vse v tej državi," je k
Vzajemna. 500 društev upokojencev bo od vrat do vrat zbiralo pooblastila.
Oglej si celoten članek

V zakulisju se je po informacijah več virov že začel spopad za to, kdo bo v prihodnje obvladoval Vzajemno s skoraj milijonom zavarovancev.

Bivši minister nadzornik Vzajemne

Kadriranje. "Normalno bi bilo, da bi AZN objavila poziv za nadzornike Vzajemne in nato izbrala najbolje," je do potez šefa AZN Mihaela Permana kritičen Mirko Miklavčič z Zdusa.

Pravi, da AZN celo skriva, koga je predlagal v nadzorni svet (NS). "Ne slišim vas, sem zelo daleč, v tujini," pa nam je na vprašanje, ali je res predlagan v NS Vzajemne, odgovoril nekdanji zdravstveni minister Borut Miklavčič.

Izredna uprava, ki jo vodi Dušan Kidrič in se ji 23. julija izteče mandat, naj bi v prihodnjih dneh objavila sklic skupščine Vzajemne. Po informacijah Zveze društev upokojencev Slovenije (Zdus) bo ta 26. julija.

"Poskušali bomo zbrati čim več pooblastil zavarovancev, da bi lahko v nadzorni svet imenovali tiste ljudi, ki bodo res zastopali interese članstva," ob tem napoveduje šefica Zdusa Mateja Kožuh Novak.

Od vrat do vrat
Zelo se ženejo, "ker indici kažejo, da želijo določeni krogi Vzajemno privatizirati, kar pa ni v interesu članstva".

Tudi tokrat so angažirali okoli 500 društev upokojencev, ki bodo od vrat do vrat zbirala pooblastila za glasovanje na skupščini.

Sicer pa je Kožuh Novakova kritična do dela izredne uprave. "Kako Vzajemna deli sponzorska in donatorska sredstva, je še vedno poslovna skrivnost," navaja.

Razočarani pa so tudi nad politiko in Agencijo za zavarovalni nadzor (AZN).

"Vse skupaj kaže na velik klientelizem kot vse v tej državi," pravi Kožuh Novakova in dodaja, da na AZN kažejo veliko aroganco do civilne družbe ter da jih je na včerajšnjem sestanku vnovič spomnila: "Gospodje, vi ste plačani iz našega denarja."

Pove še, da se jim je znova predstavila kot doktorica znanosti, ki se je izobrazila v tujini, "da si ne bi ti gospodje mislili, da smo eni pikzigmarji".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.