Niso vodili čakalnih seznamov

Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Milavec)
Komisija ministrstva za zdravje je končala upravni nadzor v Zdravstvenem zavodu za kardiovaskularno dejavnost. Odkrili so nekaj nepravilnosti v delovanju zavoda.
Oglej si celoten članek

Po končanem upravnem nadzoru v Zdravstvenem zavodu za kardiovaskularno dejavnost, v okviru katerega ima koncesijo za kirurško kardiovaskularno dejavnost tudi dr. Tomislav Klokočovnik, je komisija ministrstva za zdravje odkrila nekaj nepravilnosti v delovanju zavoda.

Po mnenju komisije zavod ni sklenil pogodbe oziroma ne razpolaga s prostori, opremo in kadri, ki bi mu omogočili izvajanje programa akutne bolnišnične obravnave v Splošno bolnišnico Izola, skladno z dovoljenjem za opravljanje zdravstvene dejavnosti.

Zavod ni vodil čakalnih seznamov v skladu z zakonom o pacientovih pravicah in pravilnikom o najdaljših dopustnih čakalnih dobah za posamezne zdravstvene storitve in o načinu vodenja čakalnih seznamov.

Do nepravilnosti naj bi prišlo tudi pri sklenitvi pogodb o izvajanju programa zdravstvenih storitev za obdobje 2011–2015, in sicer za vstavljanje srčnih spodbujevalnikov in operacije na odprtem srcu. Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, zavod še ni začel izvajati dejavnosti akutne bolnišnične obravnave in je v letu 2010 opravljal operacije krčnih žil, na podlagi posebne pogodbe o izvajanju programa zdravstvenih storitev na podlagi nacionalnega razpisa za leto 2010 in pogodbe s Splošno bolnišnico Izola, v kateri je imel najete prostore za opravljanje teh operacij.

Prav tako ministrstva za zdravje niso obvestili, da zdravstveno dejavnost opravljajo oziroma so jo opravljali tudi drugi zdravniki in niso poročali o izvajanju koncesije za preteklo leto.

Zaradi omenjenih nepravilnosti je ministrstvo za zdravje z odločbo koncesionarju naložilo, da pomanjkljivosti odpravi v roku 30 dni od prejema odločbe.

Prepoznali tudi sistemske pomanjkljivosti
Komisija za upravni nadzor je prepoznala tudi nekatere sistemske pomanjkljivosti. Zato je minister Dorijan Marušič imenoval delovno skupino, ki bo pregledala opravljanje zdravstvene dejavnosti drugih pravnih in fizičnih oseb, ki jim je bila podeljena koncesija za opravljanje zdravstvene dejavnosti, z namenom, da poda predloge glede nadaljne ureditve tega področja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.