Niso želeli utihniti, zato so policisti storili naslednje

Foto: profimedia
Foto: profimedia
Tudi za takšne ukrepe ima policija pooblastila.
Oglej si celoten članek

Kranjski policisti so v zadnjem dnevu obravnavali dva ločena primera povzročanja hrupa s preglasno glasbo, v enem primeru še v kombinaciji z vpitjem. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so razgrajače utišali šele z izklopom električne energije.

Pri prvem kršitelju so posredovali v soboto ponoči. Kršitelja so zaradi motenja miru in počitka ljudi najprej opozorili, potem oglobili. Ker z dejanji še vedno ni prenehal, so mu začasno izklopili elektriko. Pooblastilo izklopa elektrike so policisti v soboto uporabili tudi pri drugem kršitelju.

Izključitev energetskih virov je pooblastilo, ki daje policiji možnost, da prepreči nadaljevanje kršitve, kadar tega z drugimi milejšimi sredstvi ni mogoče doseči. Kršitelj plača stroške izklopa in priklopa ter morebitno nastalo škodo, so pojasnili na policiji.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 16:10 3. Marec 2019.

    Belgijske vtičnice...spet.

  • 15:02 3. Marec 2019.

    Pri nas se pa pPolicaje, iz kuruze vein , podrkava: kaj je mucki mali.. in to javna Kranjska službana županova …

  • 14:53 3. Marec 2019.

    hvala bogu, edino prav.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.