NKBM bo odpisala do tisoč evrov dolga

Foto: Nace Novak
Foto: Nace Novak
Tako kot NLB bo tudi NKBM odpisala do tisoč evrov dolga,
Oglej si celoten članek

Nova kreditna banka Maribor ( NKBM ) bo socialno najšibkejšim odpisala do tisoč evrov dolga, seveda tistim, ki izpolnjujejo pogoje, ki jih je določila država v poleti sprejetem ukrepu o odpisu dolga socialno najšibkejšim državljanom.

Vloge le še do konca meseca

Sicer so v (NKBM)  doslej prejeli približno 80 vlog. Obravnavati so jih začeli v oktobru, o rezultatih pa bodo sproti pisno obveščali upravičence. Vrstni red prispelih vlog ni pomemben, so zapisali na banki.

Če vloga ne bo popolna, bo banka pozvala posameznika k dopolnitvi vloge. Tiste, ki jim bo vloge odobrila, bo povabila k podpisu dogovora. Ta mora biti sklenjen do 31. januarja.

Vloge za odpis dolgov lahko upravičenci dobijo osebno v poslovalnicah NKBM ali na bančni spletni strani www.nkbm.si/odpis-dolgov. Informacije o poteku odpisa pa je mogoče dobiti tudi preko brezplačne številke 080 17 70 in e-naslova.

Preberite še: Zanimanje za odpis dolgov krepko pod pričakovanji

Za takšno višino odpisa se je poleti odločila tudi NLB. Po podatkih ministrstva za delo je k projektu enkratnega odpisa dolgov pristopilo že več kot 190 podpisnikov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.