NKBM brez šefa

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Predsednik uprave NKBM Andrej Plos odstopil.
Oglej si celoten članek

Plos je s čela druge največje državne banke odstopil po nekaj več kot mesecu dni.

Predsednik nadzornega sveta NKBM Dušan Jovanovič razlogov za odstop ni želel komentirati, po neuradnih informacijah časnika Dnevnik pa je med razlogi za odstop navedel tudi blokado v nadzornem svetu, povezano z različnimi mnenji članov o njegovem ponovnem imenovanju.

Kot je znano, bi morali nadzorniki o imenovanju uprave Andreja Plosa, donedavnega člana uprave, ki je vodenje banke po odhodu Matjaža Kovačiča uradno prevzel z novim letom, odločati že prejšnji teden. Zaradi domnevne blokade večjega dela nadzornikov, ki naj bi Plosovemu imenovanju nasprotovali zaradi njegove domnevne solidarne odgovornosti pri spornih poslih banke, je bila seja takrat preklicana.

Ga bo nasledil Hauc?

Po Jovanovičevih zagotovilih bo banko do imenovanja novega predsednika uprave še naprej vodil Plos. Na vprašanje, kdaj bi lahko bil imenovan novi predsednik uprave, je odvrnil, da je ustrezne postopke že sprožil, zato verjame, da bi se to za zagotovitev stabilnega vodenja banke lahko zgodilo v najkrajšem možnem času. O imenih ni želel govoriti, kot najresnejši kandidat za Plosovega naslednika pa se v medijih že nekaj časa omenja sedanji generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc.

Nadzorniki NKBM se bodo sicer danes sestali z guvernerje, Banke Slovenije Markom Kranjcem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:55 15. Februar 2012.

    vsi bežijo iz NKBM, policija pa nič

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.