NKBM prodala vse

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Dražba. V NKBM molčijo, kdo so dejanski kupci delnic NLB, Term Olimia ...
Oglej si celoten članek

NKBM je na javni dražbi prodala vseh devet svežnjev delnic slovenskih podjetij, ki so jih pri njej zastavili Poteza Naložbe, Cestno podjetje Maribor ter Zvona Ena in Dva.

Neuradno smo izvedeli, da za vse delnice ni bilo tretjega kupca in da je lastnik nekaterih delnic postala kar NKBM sama. Kdo je dejanski kupec, bo razvidno konec tedna v registru KDD.

Spomnimo, Poteza Naložbe v stečaju je pri NKBM zastavila delnice NLB (izklicna cena je bila 2,25 milijona evrov), CPM v stečaju je zastavil delnice Nigrada (izklicna cena 2,77 milijona) in Ingrada Gramata, prodajale pa so se tudi delnice Term Olimia, Hotelov Bernardin in drugih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:08 29. Junij 2011.

    Ne vem zakaj mora bit identiteta kupca taka skrivnost, verjetno zato da lahko spet nek poštni nabiralnik kupi zadevo. To …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.