NLB: Adijo, Nemčija!

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Umik. V Novi Ljubljanski banki načrtujejo prodajo hčerinskih družb v Nemčiji in Švici do konca leta.
Oglej si celoten članek

Državna banka. NLB se pripravlja na umik iz svoje švicarske družbe Interfinanz in iz frankfurtske banke LHB, v kateri ima večinski delež, smo izvedeli neuradno. Deleže v obeh družbah naj bi prodala do konca leta.

Skopo pojasnilo NLB

"Aktivnosti dezinvestiranja obeh družb so v teku, predvidoma bodo zaključene do konca letošnjega leta." Tako pa so nam odgovorili v NLB na vprašanja, kdaj načrtujejo zaprtje obeh družb, kakšni bodo finančni učinki zaprtja in v kakšni obliki ga bodo izpeljali.

Oblike umika

V kakšni obliki se bo NLB umaknila iz Frankfurta in Züricha, po naših informacijah še ni dokončno odločeno. Možnosti je več.

• Pred časom so se širile govorice, da bi banko LHB utegnili pripojiti kateri od hčerinskih bank belgijske banke KBC, druge največje lastnice NLB.

• Druga možnost je prodaja obeh ustanov, vendar kupcev, kot pravijo finančniki, "ni ravno veliko".

• Tretja možnost pa je likvidacija, ki pride po nekaterih ocenah v poštev zlasti pri Interfinanzu, ki je v stoodstotni lasti NLB. V tem primeru bi družbo preprosto zaprli, njeno premoženje pa prodali ali ga prenesli v NLB.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.