NLB bo v ponedeljek glavna

Foto: Žurnal24 Boško Šrot je znova izgubil, NLB bo glasovala.
NLB bo na ponedeljkovi skupščini Pivovarne Laško lahko glasovala, so potrdili v NLB. Ljubljansko okrožno sodišče je namreč zavrnilo zahtevo Infond Holdinga, naj bankam prepove glasovanje.
Oglej si celoten članek

Infond Holding je zahteval prepoved glasovanja, ker so banke zasežene delnice prodale svojim podjetjem in s tem same sebi. NLB bo tako na skupščini imela vsaj petino vseh glasov.
 
Pravico do glasovanja bo imela tudi Banka Koper, ki ima 2,7 odstotka glasovalnih pravic. Takšno odločitev je že prejšnji teden sprejelo koprsko okrožno sodišče. Druga okrožna sodišča naj odločitev še ne bi sprejela.

Infond Holding bo s preostalimi nekaj odstotki lahko glasoval, če bo Urad za varstvo konkurence ustavil postopek ali če bo dobil dovoljenje urada za glasovanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.