NLB ogoljufala za tri milijone

Foto: Anže Petkovšek Preiskava pri NLB Foto: Anže Petkovšek Preiskava pri NLB Foto: Anže Petkovšek Preiskava pri NLB Foto: Anže Petkovšek Preiskava pri NLB Foto: Anže Petkovšek Preiskava pri NLB
Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) zaključili s hišnimi preiskavami v primeru domnevnega oškodovanja ene od bank pri odobravanju kreditov.
Oglej si celoten članek

Preiskovalci NPU so  v primeru domnevnega oškodovanja  ene  izmed  večjih  slovenskih  bank  za  okoli  3  milijone evrov zaključili z  opravljanjem  vseh  6  hišnih preiskav, v katerih so zasegli obsežno dokumentacijo in različne nosilce elektronskih podatkov, ki lahko služijo kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Pridržali so dva direktorja

Banko naj bi oškodovala nekdanji direktor podružnice NLB na Gorenjskem Dušan Šuštar in poslovnež, lastnik propadlega podjetja Zvezda iz Kranja, Dušan Dolamič. Obema naj bi zato policija včeraj, medtem ko je pri njiju opravljala hišne preiskave, za nekaj ur tudi odvzela prostost. Grozi jima do osem let zapora.

“To je zaključek prve faze policijske preiskave, v okviru katere preiskovalci NPU sodelujejo tudi s tujimi varnostnimi organi, preiskujejo pa se sumi zlorab položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti,” pojasnjujejo na policiji.

Prijavili so ju v NLB

V preiskavi sta se znašla, ker naj bi Šuštar odobril posojilo za nakup nepremičnine v tujini. Pri tem naj bi poslovnež navedel precej višjo ceno, kot naj bi bila nepremičnina vredna, zaradi česar ni zadostovala kot zavarovanje kredita. To je ugotovilo tudi vodstvo banke in zadevo prijavilo 
policiji

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 04:48 11. Januar 2013.

    Pa kdaj se bodo tile naši policisti naučili, da se to ne dela tko?! Ja najbrž sta jim prihranila vse …

  • 19:58 10. Januar 2013.

    26.člen URS, ( pravica do povračila škode)<br />Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem …

  • 13:37 10. Januar 2013.

    SDS -ESOVCI SO ITAK NEDOLŽNI.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.