NLB razmišlja o selitvi sedeža iz stolpnice TR2 v centru Ljubljane

Foto: Saša Despot Trg republike Foto: Boštjan Tacol slovenija 08.03.2011 NLB, zastave, napis, Nova Ljubljanska Banka Trg republike, Foto: Anže Petkovšek Slovenija 16.06.08...banka...nlb...trg republike..foto: anze petkovsek... Foto: Saša Despot Trg republike
"Končna odločitev še ni bila sprejeta," so po pisanju Financ odgovorili v NLB.
Oglej si celoten članek

"Proučujemo več različnih možnosti in delamo analize, ena je tudi možnost selitve sedeža banke na Šmartinsko, kjer imamo svojo drugo največjo poslovno stavbo v Sloveniji. Končna odločitev še ni bila sprejeta," je za Finance pojasnil direktor upravljanja z nepremičninami NLB Skupine Jovica Jakovac.

Poslopje, kjer ima sedež NLB, je ena od dveh stolpnic na Trgu republike.

NLB ima sedež v zgradbi TR2, sosednjo stolpnico TR3 so leta 14 leti prodali Igorju Lahu, enemu najbogatejših Slovencev.

Površina TR2 po podatkih geodetske uprave znaša nekaj več kot 27 tisoč kvadratnih metrov v 20 etažah.

Stavba je bila zgrajena leta 1972, po podatkih geodetske uprave je v 20 etažah 27 tisoč kvadratnih metrov površin, še pišejo v Financah, kjer dodajajo, da je glede načrtov, ki jih ima NLB s stolpnico, neuradno slišati več možnosti, od oddaje in prodaje do spremembe v hotel in stanovanja.

Foto: Anže Petkovšek Slovenija 16.06.08...banka...nlb...trg republike..foto: anze petkovsek...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • ode
    07:34 25. Februar 2021.

    Država stolpnico namerava preurediti v hotel podobnega tipa, kot je hotel Lipa na celovški.

  • izy
    07:03 25. Februar 2021.

    In tako bomo Slovenci ostali brez miliard evrov in brez vseh nepremičnin NLB banke. Hvala politiki!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.