NLB v dokapitalizacijo?

Foto: Žurnal24 Križanič ocenjuje, da bo od rebalansa zaradi Grčije in morebitne dokapitalizacij
Novi posli gradbenikov v tujini zahtevajo dokapitalizacijo NLB, zato finančni minister Franc Križanič pričakuje, da bo uprava banke kmalu pripravila predlog.
Oglej si celoten članek

„Veliki posli so že podpisani, banka pa jih bo morala spremljati, zato je dokapitalizacija nujna,“ je  povedal Križanič. Dokapitalizacija NLB v višini 250 milijonov evrov je bila predvidena že konec lanskega decembra, a se glavna delničarja - država in begijska KBC - nista uspela pravočasno dogovoriti o izvedbi postopka. Križanič ni želel ugibati, kdaj bo proces dokapitalizacije stekel, saj je za to pristojna uprava banke.

Finančni minister je spomnil, da mora ministrstvo glede na slabše napovedi Urada RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar) pripraviti rebalans proračuna. Dejal je še, da nekatere projekcije Davčne uprave RS kažejo, da bi lahko bil rebalans še večji od pričakovanj. Križanič pravi, da mora biti rebalans sprejet konec maja, tudi zaradi pomoči Grčiji. „Če ne bo šlo drugače, bosta rebalansa dva,“ je dejal. Na rebalans bi se lahko "priključila" tudi dokapitalizacija NLB.

Minister Križanič je glede domnevnega kartelnega dogovarjanja gradbincev za pridobitev poslov dejal, da je pri kartelnih dogovorih zelo pomembno, da se krivce, posameznike in podjetja, kaznuje. Ne sme pa priti do blokade sektorja zaradi tega, npr. ustavitve kreditne linije tem podjetjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.