Noče biti grešni kozel

Foto: Tadej Regant
Foto: Tadej Regant
Mirko Kraševec v obsežnem pismu pojasnjuje svojo stran.
Oglej si celoten članek

Nekdanji ekonom mariborske nadškofije Mirko Krašovec noče biti več grešni kozel za enega od največjih finančnih polomov v slovenski Katoliški cerkvi, piše Dnevnik.

Krašovec je v pismu, namenjenemu škofom in nekaterim osebam znotraj Cerkve, zapisal, da je o vseh večjih zadevah odločal celoten Škofijski gospodarski svet. Krivda je lahko le skupna, pravi, pritiske, naj prevzame vso krivdo, pa je označil za kamenjanje.

S tem je Kraševec za finančni potop mariborske škofije posredno obtožil tudi sedanjega ljubljanskega nadškofa Antona Stresa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 19:09 19. Oktober 2012.

    Načrt je bil enostaven; s krediti pokupiti največja in najboljša slovenska podjetja in zagospodariti z gospodarsko močjo nad Slovenci.<br />Ker …

  • 18:16 19. Oktober 2012.

    sej je prav da ni sam on kriv. vsi v vrhu cerkve na slovenskem so vedeli in videli za kaj …

  • 18:02 19. Oktober 2012.

    Kdo je pa bil pobudnik?Kraševec in njegovi najbližji na banki.Z napihnjenimi milijoni je prepričal celi Škofijski svet.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.