Noče več v službo

Foto: Žurnal24 Odpoved štejem kot norčevanje akterjev teh dejanj iz moje osebne tragedije zarad
Nezakonito. Irena Ferme išče pravico na sodišču.
Oglej si celoten članek

Na ljubljanskem okrožnem in delovnem sodišču bi se v torek morda lahko zgodila poravnava med Ireno Ferme in državo, a je Fermetova svoj tožbeni zahtevek spremenila. “Ne želim se več vrniti v službo na sodišče,” pravi Fermetova, ki je po novem odvetnica.

Odškodnina za mobing

Zdravniški pregled

7. januarja je Fermetova po 17 letih dela kot višja pravosodna svetovalka na sodišču dobila izredno odpoved. Razlog: zaradi slabih izkušenj s slovenskimi zdravniki je zavrnila obvezen zdravniški pregled.

Ne glede na to v tožbi zahteva, naj se ugotovi, da so jo nezakonito odpustili. “Poleg tega bom zahtevala odškodnino v višini 18 bruto plač, doseženih v zadnjih treh mesecih pred prenehanjem delovnega razmerja.”

Na delovnem sodišču so v en primer združili zahtevek, naj sodišče ugotovi, da je šlo pri dejanju z dne 8. januarja za mobing. “Takrat so mi preprosto zaklenili pisarno, čeprav mi po zakonu delovno razmerje še ne bi smelo prenehati, ker sem vložila predlog za izdajo začasne odredbe,” je prepričana Fermetova.

Zagovor prek e-pošte
Vabilo na zaslišanje v postopku odpovedi sem dobila dva dni prej, čeprav je zakonski rok tri dni. Ko sem se po elektronski pošti opravičila zaradi delovnih obveznosti, sem dobila odpoved z obrazložitvijo, da sem kar po elektronski pošti podala svoj zagovor. O zaslišanju uslužbenca mora biti narejen zapisnik, ki ga mora uslužbenec lastnoročno podpisati,” pojasni in nadaljuje: “Pristojni na sodišču mi nikakor niso mogli odpustiti, da sem delala, in to v glavnem več kot enkrat toliko, kot bi bilo treba, ne da bi mi bilo mogoče očitati nepravilnosti.” Državno pravobranilstvo mora v 15 dneh pripraviti poravnalni predlog. Če se stranki ne pogodita, bo sojenje 21. septembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.