Nočni nalivi povzročili veliko težav

Foto: bralka
Foto: bralka
Razmere so še vedno zelo zahtevne. Voda še naprej grozi številnim objektom, sprožilo se je več plazov.
Oglej si celoten članek

Nalivi, ki so ponoči zajeli državo, so povzročili veliko nevšečnosti na območju Litije, Trebnjega in Novega mesta. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so morali na območju Litije in Moravč ponoči večkrat posredovati zaradi poplav in iz objektov črpati vodo. 

Še vedno imajo težave zaradi meteornih voda v Novem mestu, kjer je v Stopičah voda zalila klet stanovanjskega objekta. Grozi pa tudi, da bo poplavilo objekt v Mirni Peči. 

Zaradi razmočene zemlje se je sprožilo več plazov. Ob 6.41 se je zaradi močnega deževja sprožil zemeljski plaz na cesti med naseljema Rdeči Kal in Svetinja v občini Trebnje. Plaz se je sprožil tudi v Lazah pri Dolskem, v Novem mestu in pri Mirni Peči. 

Foto: Občina Dravograd Črpanje meteorne vode Kako kaže v prihodnje

Danes dopoldne bo oblačno, še naprej se bodo pojavljale krajevne padavine, več sonca bo sredi dneva in popoldne. Še bodo nastajale posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 22 in 28 stopinjami Celzija. Vremenski portal Neurje.si za petkovo popoldne ne izključuje možnosti močnejših neviht s silovitim dolgotrajnejšim nalivom, pri čemer je možna tudi manjša toča. 

Sobota bo večinoma sončna. Popoldne bo lahko nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht, predvsem v hribovitem svetu. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, na Primorskem do 18. Najvišje dnevne bodo od 24 do 29 stopinj Celzija. 

V nedeljo in ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. 

Od ponedeljka do sobote bodo naši kraji pod vplivom razmeroma vlažnih zahodnih višinskih vetrov. Ozračje bo zato še nestabilno. Dopoldnevi bodo razmeroma sončni, sredi dneva in popoldne pa bodo nastajale krajevne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 24 do 29 stopinj. 

Foto: Arso vremenska napoved

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.