Najprej "umazan" dež, to pa nas čaka v prihodnjih dneh ...

Foto: Arso
Foto: Arso
V višjih legah in ob morju bo pihal okrepljen južni veter, ki bo k nam znova prinesel oblak puščavskega prahu.
Oglej si celoten članek

Hladna fronta, ki se pomika čez zahodno Sredozemlje, bo ponoči prinesla poslabšanje vremena, napovedujejo na Agenciji RS za okolje. "Predvsem v zahodni Sloveniji bodo pogoste krajevne padavine, tudi nevihte. V višjih legah in ob morju bo pihal okrepljen južni veter, ki bo k nam znova prinesel oblak puščavskega prahu," pišejo.

Objavi so dodali še satelitsko animacijo, kjer je oblak prahu na Apeninskem polotoku že viden in dodali, da bo dež tudi tokrat "umazan".

Kako se bodo gibale padavine, si lahko ogledate na tej povezavi.

Jutri lahko nastane kakšna nevihta

Plohe se bodo proti jutru razširile nad večji del Slovenije, pravijo vremenoslovci Arso. Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli 4, drugod od 8 do 13 °C. Spremenljivo do pretežno oblačno bo, predvsem v zahodnih krajih bodo prisotne krajevne padavine, zvečer se bodo razširile tudi nad osrednjo in južno Slovenijo. Lahko nastane tudi kakšna nevihta. Bo pa dokaj toplo, ponekod se bo ogrelo do 18 stopinj Celzija.

Foto: Arso/meteo.si Vreme 24. 4. 2022 Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

Meteorologi napovedujejo, da se bo v ponedeljek že delno zjasnilo, več oblačnosti pa bo zopet na zahodu. "Sredi dneva in popoldne bo na severu in zahodu nastalo nekaj ploh. Še bo pihal jugozahodnik," dodajajo. Tudi v torek nam vreme ne bo prizanašalo. Pretežno oblačno bo, s pogostimi krajevnimi padavinami. Podobno bo tudi v sredo dopoldan - oblačno in deževno, na Primorskem bo zapihala burja, popoldne pa se bo od zahoda končno jasnilo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.