Nokia bo odpustila 10 tisoč delavcev

Foto: Nokia
Foto: Nokia
Nokia bo odpustila še 10 tisoč ljudi. V dveh letih je delo izgubilo že več kot 40 tisoč delavcev.
Oglej si celoten članek

Finsko podjetje Nokia bo po svetu odpustilo še 10 tisoč delavcev. "Ta načrtovana odpuščanja so težka posledica predvidenih ukrepov, ki jih moramo sprejeti, če želimo doseči dolgoročno konkurenčnost Nokie," je ob tem dejal izvršni direktor Nokie Stephen Elop.

Od septembra 2010, ko je Elop prevzel položaj, bo Nokia tako skupno odpustila več kot 40 tisoč delavcev, poroča BBC.

Globoko v minusu

Izgube podjetja v drugem četrtletju tega leta bodo višje od napovedanih, kar predstavlja nov udarec za podjetje, katerega delnice so od februarja lani padle za 70 odstotkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • mph
    20:29 24. Januar 2013.

    Izjemni telefoni in napredni, svetlobna leta pred ostalimi ... potem pa so totalka, kriminalno, zaspali na lovorikah. In jih je …

  • 11:04 30. Avgust 2012.

    Že miljon let zadovoljen z Nokio...!!<br />Res pa rabim samo za osnovne potrebe:klici..sms..kak fotka..

  • 11:04 16. Junij 2012.

    Nokia ,nikoli več v mojem žepu

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.