Nostalgiki, ki so volili ZL, bodo razočarani

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
SD bo imela le šest poslancev, toliko kot Združena levica. Ta je pritegnila nostalgike po starih časih, ki pa jih ne bo več, meni Anton Anderlič.
Oglej si celoten članek

Dejan Židan, ki je po odstopu Igorja Lukšiča stranko popeljal na volitve, se ni najbolj izkazal. SD bo imela po novem namesto deset le šest poslancev. Več glasov kot SD je zbrala novinka, radikalno leva Koalicija združena levica (ZL). 

Šli so preveč na desno. Ne, preveč na levo!

Dolgoletni poslanec LDS zdaj pa njen predsednik Anton Anderlič meni, da je prav padec SD-ja in vstop ZL v parlament edina logična zgodba teh volitev. "SD se je odmaknil od klasične socialne demokracije, ki bi jo morali zagovarjati. Bili so do vseh stvari neodločni in ni se več videlo, kaj je njihova politika. Levo od njih je šla Združena levica, ki očitno zbuja neko upanje nostalgikov po nekem času, upanje, da bo spet tako, kot je bilo. Ampak nikoli več ne bo, tako kot je bilo,“ ocenjuje  Anderlič. Obubožana LDS, ki jo vodi, se je sicer na volitve odpravila skupaj z PS. 

Nekdanji svetovalec Boruta Pahorja Sebastjan Jeretič pa meni ravno obratno. "Rinili so se preveč na radikalno levico, še bolj levo, kot jih je postavil Lukšič, tam pa je bila velika gneča. Židana vidim bolj na sredini,“ je dejal na nacionalni televiziji. 

Ostajajo le trije

V parlamentu bodo za SD ostali njen predsednik Dejan Židan, zdajšnji predsednik parlamenta Janko Veber in Matjaž Han, pridružili se jima bodo Matjaž Nemec,  Andreja Katič, in Bojana Muršič. Znani obrazi SD Majda Potrata, Mirko Brulc in Srečko Meh niso kandidirali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:59 30. Julij 2014.

    Nekaj je zadel nekaj pa kiksnil. Kiksnil je v tistem delu , ko govori , da so časi kot so …

  • 08:50 30. Julij 2014.

    Lohka bi diplomo napisal v Portorožu na Turistični . Nimamo še znanstveno obdelanih turističnih objektov , kjer se žeja gasi …

  • 15:55 14. Julij 2014.

    Verjetno bo Anderlič kaj več končno napisal v svoji diplomi.... bil bi že cajt....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.