Notranji nadzor na zavodu za zaposlovanje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ministrstvo za delo izvaja notranji nadzor nad namensko rabo sredstev iz državnega proračuna za izvajanje ukrepov na trgu dela v letih 2011 in 2012.
Oglej si celoten članek

Preverjali naj bi pogodbe, ki jih je zavod za zaposlovanje sklenil z določenimi izvajalci nalog in programov za brezposelne. Inšpektorat za delo je po navedbah ministrstva februarja prejel več anonimnih prijav zoper Zavod RS za zaposlovanje ter tudi zahtevo komisije za preprečevanje korupcije za posredovanje podatkov.

Iz prijav so izhajale tudi nepravilnosti s področja inšpektorata za javno upravo, zato so nadzor opravili predstavniki obeh inšpektoratov, pravijo na ministrstvu in dodajajo, da postopki omenjenih organov še niso zaključeni.

Zavod naj bi prirejal podatke

Po pisanju spletne izdaje časnika Delo naj bi preverjali 54 pogodb, sklenjenih z določenimi izvajalci nalog in programov za brezposelne. Ugotavljali naj bi, ali so bila javna naročila izvedena pravilno in z vsemi pravnimi podlagami. Po neuradnih podatkih časnika naj bi zavod pri tem prirejal določene podatke.

Na zavodu za zaposlovanje so za slovensko tiskovno agencijo povedali, da se danes ne morejo odzvati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.