Nov eksces župana Radencev: Vzel glasovnico in obkrožil svoje ime

Foto: sobotainfo.com
Foto: sobotainfo.com
Huda kršitev volilne zakonodaje v Občini Radenci.
Oglej si celoten članek

Na predčasnem glasovanju za letošnje lokalne volitve v občini Radenci je včeraj prišlo do hude kršitve volilne zakonodaje.

Kot je razvidno iz uradnega zaznamka občinske volilne komisije, je v sredo okoli 13. ure županski kandidat in trenutni župan Roman Leljak prišel v pisarno tajnice volilne komisije Sabine Gutalj. Nepooblaščeno in nezakonito je iz kupa glasovnic vzel eno nežigosano glasovnico za župane, odšel v sosednjo pisarno ter na njej obkrožil svoje ime. To nežigosano glasovnico je fotografiral in fotografijo kasneje objavil na družabnem omrežju facebook, glasovnico pa je pozneje raztrgal. 

V Gibanju Svoboda so dejanje obsodili. ''Gre za hudo kršitev volilne zakonodaje, saj je nepooblaščena oseba dobila nezakonit dostop do volilnega material in lahko pod vprašaj postavi zakonitost županskih volitev v Občini Radenci,'' so zapisali v javnem sporočilu.

Gibanje Svoboda je danes občinski volilni komisiji vložilo pritožbo, dogodek pa zaradi težje kršitve naznanilo tudi ministrstvu za notranje zadeve. 

Leljak tudi predmet postopka na Policiji

Policijska uprava Murska Sobota zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost preiskuje Romana Leljaka zaradi klica na številko 112, ki ga je opravil 8. novembra, poroča portal Vestnik.

Leljak je namreč regijskemu centru za obveščanje v Murski Soboti sporočil, da gori objekt Vile Marije v parku v Radencih, ni pa navedel, da naj bi po njegovem šlo za vajo. Kasneje je svoje dejanje prav tako delil na družbenem omrežju Facebook, kar namiguje na sum, da je gasilce zlorabil za potrebe svoje predvolilne kampanje.

Med 35 gasilci, ki so se odzvali na alarm centra, je bilo enajst takih, ki so odšli iz službe, eno gasilsko društvo pa je zaradi intervencije prejelo obvestilo policije o prekršku zaradi prekoračitve dovoljene hitrosti v naselju. Gasilska zveza Radenci o domnevni vaji, ki jo je sprožil župan, ni bila obveščena, tudi Leljak pa je na svojem profilu zapisal, da je bil o vaji obveščen zgolj komandir policije. 

Okoliški gasilci so potrdili, da so tovrstne vaje, ki se praviloma izvajajo oktobra, največkrat napovedane v smislu določitve okvirnega datuma vaje, o tem sta takrat obveščena tudi župan in občinska uprava posamezne občine. Še pred alarmiranjem se načrt vaje in operativno-taktični postopki za potrebe vaje pošljejo v vednost in hrambo regijskemu centru za obveščanje, ki med vajo skrbi za alarmiranje gasilskih društev in koordinacijo. A gasilci iz občine Radenci iz obvestila, ki so ga prejeli, niso mogli vedeti, da gre za vajo.

Poveljnik Gasilske zveze (GZ) Radenci Boris Ivanič je še dejal, da zveza ni bila obveščena o nameri župana, da sproži alarmiranje občinskih gasilcev, Leljak pa s predstavniki zveze ni komuniciral niti po koncu torkovega dogajanja.

dezurni@styria-media.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 18:55 18. November 2022.

    Tip se drži in upošteva reakcije povprečnega slovenskega volivca. Bolj je pokvarjen, večje možnosti ima!

  • 11:14 18. November 2022.

    V Radencih so ga izvolili! Zato naj ga imajo!

  • 17:41 17. November 2022.

    Ni vsak kriminalec sdsovec, je pa vsak sfsovec kriminalec.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.