Nov nakelski vrtec leta 2011

Foto: Žurnal24 Ob gradnji novega nakelskega vrtca se bo v starega preselila občinska uprava. (F
Stiska. Dva oddelka vrtca bosta prihodnje leto začasno v šoli.
Oglej si celoten članek

Dva oddelka vrtca bo občina prihodnje šolsko leto najverjetneje uredila v matični osnovni šoli v Naklem in podružnični v Dupljah.

Tako se bo odzvala na povečan vpis in pomanjkanje prostora, hkrati pa že pripravlja razpis za gradnjo novega vrtca.

Stara želja

Prostor. V Naklem o novem vrtcu razmišljajo že pet let. Toliko je namreč minilo od sprememb prostorskih dokumentov.

Začasno v šolo
V Naklem prihodnje šolsko leto primanjkuje prostora za nekaj več kot 30 otrok, selitev dveh oddelkov v šoli pa bo po besedah vodje oddelka za okolje in prostor Ivana Fica začasna.

Nov vrtec naj bi namreč nasproti doma upokojencev zrasel že naslednje leto.

Konec meseca razpis
“Razmišljamo o dveh variantah, klasični in montažni gradnji,” je dejal Fic in dodal, da se bodo odločili na podlagi razpisa, za katerega te dni pripravljajo ustrezno dokumentacijo.

Nared naj bi bila konec meseca. Ob ceni bo pri sprejemanju odločitve pomembna tudi energetska učinkovitost ponujenega objekta.

Verižna reakcija
Nov vrtec ni nujen zgolj zaradi pomanjkanja prostora. Obstoječi je namreč po zdajšnjih normativih komaj še primeren za vzgojno varstvo, investiciji v prid pa govori še en argument.

Z novim vrtcem se bo lahko preselila tudi občinska uprava, ki trenutno za najem svojih prostorov namenja 30 tisoč evrov na leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.