Nov odstop v Državljanski listi

Foto: DL
Foto: DL
Z vseh funkcij v stranki je nepreklicno odstopil izvršni direktor Državljanske liste (DL) in njen glavni regijski koordinator Igor Bordon.
Oglej si celoten članek

Kot je Igor Bordon zapisal v odstopni izjavi, ki jo je pridobila STA, odstopa, ker je nastopil primeren trenutek, da se vodstvo, članstvo in simpatizerji DL okrepijo z novimi idejami in pristopi novih ljudi.

Odstop zaradi letalskih vozovnic? 

V odstopni izjavi z datumom 13. marec Bordon navaja, da gre pri odstopu za njegovo osebno odločitev, medtem ko Dnevnik poroča, da naj bi bil odstop posledica večmesečnih napetostih med njim in predsednikom stranke Gregorjem Virantom.

Bordon, ki je bil tudi član sveta in izvršilnega odbora stranke, v odstopni izjavi navaja še, da ostaja aktiven član DL, ob tem pa verjame, da se bo DL "tudi v prihodnje uspešno in učinkovito borila za liberalne vrednote in ideje, ki jih je vnesla v slovenski politični prostor". Kot pravi, v stranki čuti moč in energijo, ki se bosta zagotovo odrazili tudi pri volilnem rezultatu – "najprej na evropskih, jeseni na lokalnih in prihodnjo jesen na državnozborskih volitvah". Ugotavlja še, da jim je DL uspelo "utrditi kot pomembno parlamentarno in vladno stranko, ki vsak dan znova dokazuje, da je kljub svoji mladosti dorasla zahtevnim izzivom, s katerimi se sooča".

O zamenjavi v začetku aprila 

Po neuradnih informacijah bi lahko Bordona na njegovih funkcijah v stranki nadomestil Žoni Stanovnik, ki trenutno v DL opravlja naloge, povezane z odnosi z javnostjo. O tem naj bi sicer dokončno odločal svet DL, predvidoma konec meseca oziroma v začetku aprila.

Odstopi se kar vrstijo ...

DL se z odstopi in izstopi vidnih članov sooča že nekaj časa. Zlasti po vstopu v sedanjo vlado je stranko zapustilo nekaj vidnih članov, med drugimi nekdanji minister za finance Janez Šušteršič, nekdanji član sveta DL Fidel Krupić, še pred tem pa nekdanji programski tajnik stranke Tomaž Štih in nekdanji državni sekretar na ministrstvu za finance Dejan Krušec. Septembra predlani je z mesta izvršnega direktorja stranke nepreklicno odstopil Janko Jenko, leto pozneje pa z mesta predsednika odbora za regionalni razvoj stranke Anton Štihec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:17 21. Marec 2014.

    Uničevanje gospodarstva in veseljačenje na levici<br />Če bi hoteli nekomu, na primer Marsovcem, plastično prikazati, kako dolgoročno uničevati gospodarstvo in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.