Pozor, če ste komitent NLB banke: Tako lahko zlorabijo vaš račun!

Foto: Profimedia
Nepridipravi pokličejo posameznika in od njega poskušajo pridobiti podatke, kot so številke osebnega računa in/ali številko kreditne kartice.
Oglej si celoten članek

"Več strank in posameznikov se je na nas obrnilo z obvestilom, da so prejeli telefonski klic iz neznane telefonske številke. Klicatelj se je predstavil kot uslužbenec NLB in od kličočega zahteval posredovanje številke osebnega računa in/ali številko kreditne kartice," so sporočili iz NLB.

V banki poudarjajo, da tovrstnih podatkov nikoli ne pridobivajo prek telefona. "Vse stranke zato opozarjamo na skrajno previdnost, saj gre za tehniko socialnega inženiringa, s katero želi nepooblaščena oseba pridobiti podatke, z njimi pa bi lahko izvedla nepooblaščene transakcije," pravijo.

Kaj, če vas pokličejo?

V primeru, da posameznik prejme tak klic, naj podatkov ne posreduje. Dogodek naj prijavi najbližji policijski postaji. 

V primeru, da je stranka že posredovala svoje podatke, naj takoj prekliče oziroma blokira plačilne in kreditne kartice. 

Plačilne kartice lahko stranke za uporabo zaklenejo prek mobilne denarnice NLB Pay, kartice z odloženim plačilom blokirajo ali deaktivirajo prek mobilne banke Klikin, ali pa to uredijo v katerikoli Poslovalnici NLB ter v Kontaktnem centru na telefonski številki (01) 477 20 00, prek video klica ali spletnega klepeta.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:19 10. Avgust 2019.

    Skrita številka je skrita samo klicatelju , Če zahtevate mesečni izpis klicev , jo boste dobili !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.