Nov požig avtomobila

Podtaknjeno. V začetku januarja je v Idriji zgorel nov audi A6, ogenj pa se je razširil na hišo. V noči na nedeljo pa je pri Portorožu zagorel ford. Oba požara sta bila najverjetneje podtaknjena. Policija preiskuje.
Oglej si celoten članek

V noči na nedeljo so bili policisti in gasilci okoli 30 minut čez polnoč obveščeni, da v spalnem naselju med stanovanjskimi bloku v Luciji pri Portorožu gori drevo. Na kraju dogodka pa so ugotovili, da je najprej zagorel osebni avtomobil ford focus, ogenj pa se je razširil na bližnje drevo.

Ogenj so pogasili piranski gasilci s pomočjo kolegov koprske gasilske brigade. "Vzrok in morebiten sum požiga se še ugotavljajo,“ je za Žurnal povedala Anita Leskovec, tiskovna predstavnica koprske policijske uprave.

Ni bilo kratkega stika

Neuradno pa je slišati, da so v preiskavi že izključili morebitno napako ali kratki stik na vozilu. Poteka tudi analiza najdenih snovi na kraju dogodka, po navedbah nekaterih prič pa naj bi se, preden je zagorelo, slišala pok in nato zvok vozila, ki se oddaljuje. Ford je najprej zagorel spredaj, v bližini pa so policisti po neuradnih informacijah našli tudi steklenico. Ali je bila v njej snov, ki je povzročila požar, za zdaj še ni znano.

V Idriji kar dva

Novogoriški kriminalisti pa medtem še niso končali preiskave o požaru, o katerem smo poročali v začetku meseca, ko je v Idriji prav tako ponoči kot bakla zagorel nov audi A6, ogenj se je razširil na garažo in mansardno stanovanje ter ga povsem uničil. "Kriminalistična preiskava vseh okoliščin obravnavanega primera v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po določilu Kazenskega zakonika še vedno poteka in ni zaključena, več pa vam zaradi interesa preiskave ne moremo razkriti,“ nam je na to temo sporočil Dean Božnik, tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave.

Požar na audiju je bil po neuradnih podatkih podtaknjen, gasilci pa so redkobesedno ocenili, da je "dokaj neobičajno, da zagori stoječ in nedelujoč avtomobil“. Glede na to, da se je nekaj podobnega zgodilo septembra bratu nesrečnega idrijskega lastnika audija, so nekateri mediji že zapisali, da gre najverjetneje za mafijski obračun oziroma posledice izposojanja denarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:43 15. Februar 2013.

    Vaš komentar je bil zaradi kršitve pravil komentiranja umaknjen.

  • 06:10 15. Januar 2013.

    sprašujem se ...ali ni bil že čas...!! sej tako ne moremo živeti..niti životariti! Potrebujemo hitre rešitve za osnovne človekove potrebe(delo …

  • 16:36 14. Januar 2013.

    Z nasiljem se ni še nikoli nič rešilo - nastajale pa so nove krivice, saj marsikdo izkoristi nasilje za svoje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.